Raskausviikko 26

Ja olo on mitä mainioin! Unet on kylläkin tosi vähissä ja valvon joka yö monta tuntia, mutta kai ne nuo hormoonit auttaa jaksamaan kun ei kuitenkaan nukuta päivällä mitenkään erityisen paljoa. Muistan, että edellisissäkin raskauksissa oli sama juttu. Usein vielä yöllä minun valvoessa vauva valvoo myös ja yritän oikein keskittyä nauttimaan pikkukaverin potkuista ja pyörähtelystä.

Potkut ja pyörähtelyt näkyy jo tosi selvästi ulospäin. Tulossa onkin melkoisen vilkas kaveri kun koko vatsa heiluu hänen temmeltäessään. Pojista on älyttömän hauskaa kun vauva jysäyttelee potkujaan tulevien isoveljien käsiin Pojat ei muutenkaan millään jaksaisi odottaa vauvaa saapuvaksi ja en kyllä minäkään!

rv26_2-1024x683

Pikkuhiljaa ollaan alettu katselemaan ja tekemään hankintoja vauvaa varten. Isoin niistä ensimmäisenä, nimittäin auto on pakko laittaa vaihtoon. Tällä hetkellä meillä on kaksi autoa, pieni kauppakassi Mersu ja isompi ”ykkösauto” farmari Skoda. Tykkään älyttömästi nykyisestä Skodasta, mutta sinne ei millään mahdu kahta turvaistuinta ja yhtä turvakaukaloa vierekkäin. Siispä tarkoitus olisi tällä viikolla lähteä koeajamaan muutamaa eri vaihtoehtoa.

Vaatetus tuottaa myös hieman ongelmia kasvavan ympärysmitan vuoksi.. Kevytuntuvatakki menee just ja just kiinni. Joka käyttökerta tosin pelkään, että vetoketju ratkeaa rikki. Talvitakissa on hieman enemmän tilaa, mutta se on aivan liian kuuma vielä näille asteille. Ei auta kuin painella rotsi auki ja pukea alle mahdollisimman paljon vaatetta, koska en haluaisi millään ostaa takkia raskausajaksi.

rv26_1-1024x683

Hmm mitähän vielä ois tähän hetkeen liittyvää mielessä.. No ainakin se, että aiempi pähkäily painonnoususta sai niin ikään ”nenilleen”. Tänään aamulla pitkästä aikaa kävin puntarilla ja paino oli laskenut. Ei paljoa, mutta kuitenkin. Syönyt olen kyllä tismalleen saman verran ja liikkunut ehkä hieman enemmän. Nyt painoa on tullut yhteensä 7-8 kg ajasta ennen raskautta eli ihan normi lukemissa mennään, vaikka tuo välillä itseä hirvittääkin. Sitä kun edelleen toisinaan hölmönä vertaa edellisen raskauden painonnousua tähän nykyiseen. Mutta niin.. kyllähän se paino vaihtelee kuukauden aikana ilman raskauttakin eli en aio edelleenkään mitenkään säännöllisesti seurata painoa kotona. Neuvola hoitakoon sen homman.

rv26_4-1024x634

rv26_3-1024x683

Seuraava neuvola onkin tuossa parin viikon päästä. Meillä onkin kunnon neuvolapäivä kun ensin mennään esikoisen kanssa hänen nelivuotisneuvolaan ja heti sen perään minun neuvolaan. Pikkumies on innoissaan kun pääsee mukaan katsomaan mitä neuvolassa tapahtuu ja kuulee vauvan sydänääniä. Noita molempia neuvoloita varten meillä on kova pähkäily menneillään liittyen influenssarokotuksiin. Aiemmin ei olla niitä otettu, mutta nyt tuo pistos koko perheelle on vakavassa harkinnassa. Vauva kun syntyy pahimpaan influenssa-aikaan. Mielessä pyörii kerrotut kauhutarinat pistoksen ottaneilta ja yhtä lailla niiltä, jotka ovat jättäneet ottamatta. Samoin muutaman vuoden takainen narkolepsia-piikki kummittelee mielessä. Onko teillä kokemuksia, puolesta/vastaan, noista influenssarokotteista?

 

Ninnu

 

Vastaa