Flora of Finland

Kuinka moni muistaa ne kouluajan kasvistot? Ne, joihin kansien väliin keräiltiin kasveja kuivumaan ja kirjoitettiin viereen tiedot? Ainakin vielä minun ollessa ala-asteella nuo kasvisto-kansiot taiteiltiin. Vanhempieni kotoa löysin enoni keräämään kasviston vuodelta 1967. Tuollaista vanhaa aarretta on mahtava selailla.

Yhtä mukavaa ja vielä mahtavampaa on seurata minun sukulaisnaisen ja hänen ystävänsä kasvistoprojektia. Projektia, joka tuo kasvistot tähän päivään.

floraoffinland4floraoffinland6

 

Flora of Finland on kahden ystävän kunnianhimoisesta kasvioprojektista kypsynyt yritys, jonka perustana ovat taiteellinen intohimo, rakkaus Suomen luontoon ja rohkeus visioida suuresti. Päämäärämme on tuoda Suomen luonto ja taide askel kerrallaan lähemmäs ihmisiä ympäri maailmaa.

Kannoimme liikkuvan studiomme Suomen luontoon lukuisia kertoja kevään ja kesän 2016 aikana. Kahlasimme lampia, rämmimme soilla, kolusimme pellon reunoja. Etsimme, tutkimme ja kuvasimme. Flora-sarjan tuotteiden taustalla on kuukausien valmistelutyö, josta kiitämme myös upeaa tukijoukkoamme.”     Anna-Mari Lämsä & Laura Rautjoki

Anna-Marilta kyselin hieman enemmän tästä projektista viime kesäisessä serkkumiitingissä. Ansku kertoi, että studio tosiaan otetaan luontoon mukaan, varovasti nostetaan kasvit maasta kuvattavaksi, puhdistetaan, napataan kuvat, jonka jälkeen kasvit istutetaan takaisin maahan. Kunnioitus luontoa kohtaan kulkee läpi koko projektin.

Itse seuraan innolla tätä projektia Instagrammissa sekä Facebookissa. Ja mikä parasta, näitä upeita teoksia on nyt tilattavissa Flora of Finlandin sivuilta. Oman tilaukseni tuosta ensimmäisestä painoksesta näpyttelin toissa viikolla. Tilasin A5-kokoiset kortit Käenkaalista ja Rönsyleinikistä.

floraoffinland3floraoffinland2floraoffinland1floraoffinland5

Käenkaali-kortin otin tuplana. Toinen niistä jää tänne kotiin ja toinen lähtee Rönsyleinikin viereen meidän suvun kesämökin seinää koristamaan. Samoille seuduille, josta tuo enoni vanha kasvisto on aikoinaan kerätty. Tarkoituksena on sitten mahdollisista tulevista painoksista kasvattaa kollaasia ja valita kasveja hieman sen mukaan, mitä tuolta meidän kesäpaikan lähettyviltä mahdollisesti löytyy.

Anna-Marin ja Lauran mahtavaa työtä voit seurata Flora of Finlandin Instagram-tililtä: https://www.instagram.com/floraoffinland/, Facebookissa sekä nettisivuilta http://floraoffinland.com/.

Käykää ihmeessä tutustumassa!

 

Ninnu

Vastaa