Tavoitteista..

Parin vuoden ajan olen tammikuun alussa kirjoittanut itselle ylös tavoitteita alkaneelle vuodelle. Sellaisia realistisia. Tänä vuonna raapustin ne kalenterini sisäkanteen. Nyt lokakuun kääntyessä loppupuoliskolleen voin hymyissä suin nähdä raksit jokaisen tavoitteen kohdalla, done!

Tänä vuonna niitä ei ollut montaa, kolme vain. Toisaalta moinen luku on aivan riittävä jos tähtäin osoittaa korkealle. Silloin yksikin on aivan riittävä.

Ixia

Ensimmäinen tämän vuoden tavoitteistani liittyi uraan. Haluan kehittyä työelämässä ja oppia uutta. Noita edellä mainittuja tavoitellessani hain ammattikorkeakouluun ja sain kuin sainkin sen haluamani paikan. Mitä en jostain syystä edelleenkään usko todeksi, mutta kai se on niin, että kun jotain oikeasti haluaa niin sen eteen tekee tosissaan töitä. Ja niin kyllä teinkin, paljon. Piiiitkän pähkäilyn, +/- listan teon sekä ankaran mietinnän jälkeen luovutin paikkani toiselle hakijalle. Tähän (edelleenkin hieman sydäntä raastavaan) ratkaisuun päädyin monesta syystä, joista yksi oli mm. tieto syntyvästä vauvasta. Meidän vauva ilmoitti tulostaan juuri pääsykokeiden jälkeen. Pitkän harkinnan jälkeen en halunnut aloittaa koulua, käydä sitä puolta vuotta ja jäädä sitten äitiyslomalle. Ajattelin, että ne puolen vuoden aikana opitut asiat unohtuvat ihan varmasti ja paluu koulunpenkille äitiysloman jälkeen tulee olemaan vaikea. Pään raapimista aiheutti myös taloudelliset seikat. Kotiäiti-opiskelijatittelillä kun ei juurikaan tienaa.  Vaikka paikasta luopuminen harmitti itkuksi asti, tiedän nyt, että se oli oikea ratkaisu. Ja ajattelen nyt niin, että jos kerran olen paikan saanut niin varmasti joskus saan vielä uudenkin mahdollisuuden.

Toisena listasin itseeni panostamisen. Lupasin itselleni kiinnittäväni enemmän huomiota omaan hyvinvointiin kaikilla osa-alueilla. ”Ruuhkavuosisumussa” moinen pääsee ainakin minulla aika helposti unohtumaan. Onko saman kohtalon jakavia? Ensimmäisenä päätin keskittyä tekemään (suurpiirteisesti!) vain niitä asioita, jotka oikeasti ovat omaan mieleen. Viikoittain tietenkin tulee juttuja, jotka on vain tehtävä, vaikkei niin kovasti miellyttäisikään, mutta jätin pois kaikenlaista, mistä ei tullut tai jäänyt hyvää fiilistä itselle. Yhtenä (vähän hassuna) esimerkkinä tästä päätin, että en osallistu yhdillekään kynttilä/sisustus/vaate/peli-kutsuille kun niissä tuppaa aina tulemaan olo, että on pakko tilata jotain, vaikka ei välttämättä haluaisikaan.

Ruokavalioon tein muutoksia ja urheilu maistui entistä enemmän kun tein vain oikeasti niitä juttuja mistä tosissaan nautin (toki niissäkin joutuu pois mukavuusalueiltaan aina välillä), mutta esim. sellaisen tavoitteellisen juoksuharrastuksen lopetin kokonaan kun se ei vain ole minun juttuni satunnaisia lenkkejä lukuunottamatta. Ulkonäköön panostin käymällä muutaman kerran parturissa oman kotikampaamon sijaan, otin selvää omasta ihotyypistä ja hankin asianmukaiset tuotteet sitä varten, hemmottelin itseä ostamalla pari jo kauan himoitsemaani jutta, (joista toinen edellisen viikonlopun talvikengät) ja tärkeimpänä, opettelin ottamaan omaa aikaa hieman enemmän. Tuo oman ajan ottaminen oli vaikeinta, koska päivittäin ikävöin lapsiani töissä ja vapaa-ajan haluaisin sitten pyhittää aikaan heidän kanssaan. Mutta kyllä se vaan niin on, että sitä omaa aikaakin pitää olla. Oli se sitten vaikkapa tunnin lenkki yksin tai viikonloppureissu ystävien kanssa.

Kolmantena oli ulkomaanmatka. Toiveena oli matkustaa jonnekin itselle uuteen kohteeseen, mutta alkukuun syksyinen Pariisi mieheni kanssa ei olisi voinut olla parempi kohde tähän saumaan. Jokseenkin tuttu kaupunki, kohteen puolesta varma onnistuminen ja ennen kaikkea kahdenkeskinen aika mieheni kanssa totisesti latasi akut hyväksi aikaa. Edellinen reissu ulkomaille kahdestaan olikin meidän häämatka yli viisi vuotta sitten. Seuraavaa matkaa saadaan tosin varmaan muutamat vuodet odotella, mutta ehkäpä jotain pientä reissua kotimaassa saadaan ennen sitä tehtyä, toivottavasti.

Siinäpä oli minun tämän vuoden tavoitteet. Kaikkiin pääsin käsiksi. Tavoitteiden lisäksi listasin mielessäni toiveita. Tavoitteina pidän asioita, joihin voin vähintään 90% itse vaikuttaa omilla teoillani, toiveissa taas se oma osuun on paljon pienempi, mutta kuitenkin olemassa. Tälle vuodelle toivoin terveyttä koko perheelle (mikä nyt ei valitettavasti ensimmäisellä puoliskolla juurikaan toteutunut lasten hankkiessa vastustuskykyä sairastelemalla useaan useaan otteeseen. Nyt on muuten eri ääni kellossa, pojat on nyt eka flunssan kourissa tällä syksyä ja hoidossa ovat olleet kuitenkin jo elokuusta saakka, jipii!!). Toiveissa oli myös ilo, onni ja rakkaus. Ja sitähän ollaan saatu oikean jättipotin muodossa kun alettiin odotteleen meille kolmatta poikaa saapuvaksi. Ja samoja juttuja saadaan osaksemme jo meidän kahden kultakimpaleen kautta.

Entäpä ensi vuoden tavoitteet ja toiveet.. Ehkäpä niitä voisi alkaa jo hiljalleen miettimään. Toivon tietenkin, että kaikki menee hyvin tulevan vauvan suhteen ja elämä asettuu ihaniin uomiinsa viisihenkisenä perheenä. Ja koko perheen terveenä pysyminen jatkaa olemistaan toivelistalla. Mutta esimerkiksi isomman kodin löytyminen/hankkiminen.. kumpaanhan sen lukisin? En vielä oikein tiedä minkälaiset resurssit meillä uuden kodin hankintaan ensi vuodelle on. Tontti on edelleen nimellisesti varattuna, mutta rakennusprojekti tuntuu tällä hetkellä liian isolta palalta haukattavaksi.

Noh onneksi tässä on vielä pari kuukautta aikaa noita tavoitteita miettiä. Ja eihän niitä heti tarvitse kerralla tietää tai välttämättä olla ollenkaan.

Onko teillä tapana asettaa itselle tavoitteita tai toiveita tuleville vuosille? Ja jos niin oletteko päässeet tavoitteisiinne?

P.S. Otin kuvat postaukseen vanhan blogini puolelta. Vanhoja kirjoituksia selailessa heräsi toive (jopa tavoite), että ehtisin ensi vuonna paneutua tähän blogiin enemmän kuin tänä vuonna. Vitsit miten ihanaa oli lukea ja muistella kaikkia meidän touhuja edellisiltä kotiäitivuosilta ♥

 

Ninnu

 

Vastaa