Those little kicks

Raskausviikko 18 vetelee viimeisiään. Kuluneen viikon aikana pahoinvointi on alkanut selkeästi vähenemään, vihdoin, mutta ei ole kokonaan poistunut. Joka tapauksessa, kuinka mahtavaa onkaan kun illalla voi tehdä muutakin kuin kädet täristen koittaa syödä jotain ja äkkiä mennä nukkumaan. Jospa se ”kultainen keskiraskaus” alkaisi nyt. Meidän pojat juttelee vauvalle päivittäin ja kyselee, milloin vauva tulee pois sieltä. Vanhempi poika pohtii tuleeko mun mahaan ovi vai halkeaako se vain. Samoin myös mietteitä herättää, miten se vauva on sinne ylipäätään edes mennyt. Vastaukset hän on päätellyt itse ja me ei olla juurikaan niitä korjailtu. Hän on kuitenkin alle 4 vuotta, mutta toisaalta selvästi mietityttää tämä vauva-asia kun se on nyt tietenkin ns. tapetilla tällä hetkellä. Eiköhän tämä kuitenkin käsitellä vielä moneen otteeseen ennen vauvan syntymää eli kyllä ne faktatkin sieltä esiin tulee jossain vaiheessa. Toinen huolenaihe hänellä on se, kun syö niin vauva menee kuulemma ihan likaiseksi ruoasta. Näytin kuvasta kuinka vauva on omassa pussukassa siellä ja vedessä koko ajan eli ei onneksi voi sotkeentua ruokaan.

IMG_2814

Omat housut kiristää jo melko lailla vyötäröltä ja kasvavaa mahaa ei kyllä enää paljoa piiloon saa. Eikä kyllä tarvikaan. Muutenkin saa hieman mietiskellä vaatetusta. Esimerkiksi mun välikauden kuoritakki menee enää kiinni vain jos aukaisen taskujen vetoketjut. Onneksi sentään talvitakki menee kiinni, vaikka olisi kuinka iso maha.

Latasin puhelimeen vau.fi -appin, jossa siis näkyy itselle oman raskauden kesto päivälleen ja samalla vauvan kehitys. Siitä on hyvä näyttää pojillekin, että vauva on nyt tämän kokoinen ja tuon näköinen. Pysyn myös itse kartalla paremmin näistä raskausviikoista kun ei niitä tule ihan samalla tavalla seurattua kuin esikoisen kanssa.

IMG_2810

Tällä viikolla tunsin eka kertaa pikkuisen potkut käteen asti. Ihana tunne ♥ Hetken aikaa leikittiin niin, että painoin mahasta ja sieltä tuli aina sitten kipakka potku takaisin samaan kohtaan. Mitään säännöllisyyttä noissa liikkeissä ja potkuissa ei vielä ole. Toisinaan jo oikein kaipaan potkuja kun ei ole vähään aikaan tuntunut ja taas välillä pikkuinen jysäyttelee niin kovaa ympäriinsä, että toivoisin hänen hieman rauhoittuvan. Muuten oireet ja tuntemukset noudattelee samaa kaavaa kuin aikaisemmissakin raskauksissa. Erona vain se, että tietyt jutut ovat ilmaantuneet paljon aiemmin tällä kertaa. Esimerkiksi se jalat alta vievä lantiokipu piinaa varsinkin iltaisin tai jos teen yhtään pidempää kävelylenkkiä. Muistelen ainakin, että tuo lantiokipu ilmaantui paljon myöhemmillä viikoilla aiemmin. Toisaalta en kyllä ihmettele näitä oireiden ilmaantumista näin aikaisin. Vauvan synnyttyä olen viidestä edellisestä vuodesta ollut yli kaksi vuotta raskaana ja siihen perään palautumiset ym. Aika kovilla on siis vartalo ollut.

IMG_2811

Ens viikolla on pitkästä aikaa ihan perus neuvolakäynti ja loppukuusta sitten rakenneultra. Kuun vaihteeseen ollaan suunniteltu Ossin kanssa lomamatkaa kahdestaan. Ajateltiin, että silloin jaksaisin vielä kävellä kaupunkilomalla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jos me jonnekin mennään niin Pariisiin. Mutta katsotaan vielä..

Viikko on ollut muutenkin mukava. Maanantaina oli vanhemmalla pojalla ensimmäiset kaverisynttärit, joihin hän osallistui ihan yksinään. Meillä kaikilla jännitti synttärit aluksi, mutta siellä meni kaikki hienosti ja pikkumies oli innoissaan kun sai ison pojan tavoin mennä ilman vanhempia kaverille juhliin. Muuten on ollut aika perusjuttuja ja eilen lenkkeiltiin poikien kanssa aamulla Nallikarissa. Samalla vilkuteltiin muuttolinnuille hyvästejä kun isot kurkiaurat huutoineen lähtivät kohti etelää.

 

Mutta nyt karjalanpaisti uuniin ja pihahommiin. Rentoa sunnuntaita!

 

Ninnu

Vastaa