Syksy

Elokuu vetelee viimeisiään ja kesän rippeet varisee pois putoavien lehtien tahdissa. Syksy on tullut. Ensimmäinen kunnon syysmyräkkäkin koettiin tänään aamulla kun taivaalta ropisi sadepisarat ja rakeet kilpaa ikkunoita vasten. Samalla ukkonen jylisi jossain vähän kauempana. Onneksi mennyt kesä oli ihanan lämmin ja minun puolesta hämärät syysillat ja ne sateisetkin päivät saa tulla. Ruska-aika on niin kaunista muutenkin.

Tuon pikaisen myrskyn jälkeen ajeltiin poikien ja äitini kanssa katsastaan torin kansainväliset suurmarkkinat. Sinnehän ei nälissään näköjään kannata lähteä. Nimittäin voi jestas mitä herkkuja siellä oli tarjolla! Huomenna olisi tarkoitus palata sinne lounaalle. Tänään pysyttiin vielä kovana ja syötiin lounas loppujen lopuksi kotona kun se täällä meitä valmiina odotteli. Markkinat jatkuu siis vielä tämän ja huomisen päivän klo 18 saakka. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaan jos kaupungissa liikutte!

syksy1syksy4syksy3

Kiertelyiden lomassa bongasin tämän syksyisen seinän ja nappailin pojista muutamat kamukuvat. Pojilla ja mulla oli päällä tänään meidän tiimitakit, mustat tikatut kevyt toppikset. Eikä ollut yhtään liikaa siinä tuulessa, vaikka alkuun mietin, onko nuo vielä kuumat. Poikien takit on H&M lastenmallistoa ja oma taitaa olla Onlyn (?). Poikien takkien koot otin tahallaan yhden liian isot, että ne menevät vielä ensi syksynäkin. Molemmilta on hihansuiden resorit käännetty sisäpuolelle. Pienemmän normikoko on tällä hetkellä 96 ja takki on 104. Isommalla puolestaan on koko 110 tällä hetkellä ja takki kokoa 116. Hieman väljät, mutta mahtuupa alle enemmän jos on tarvis.

Samalla reissulla kävin katsastaan äitiysfarkkutarjontaa H&M:lla, mutta ei löytynyt mieluisia. Aikaisemmissa raskauksissa olen porskutellut omilla housuilla koko raskauden läpi. Silloin oli apuna matalat vyötäröt, Belly belt ja ponnarikikka. Nytkin nuo ovat käytössä, mutta kaipaan mukavuutta tällä hetkellä enemmän kuin aiemmin. Siksi siis nuo äippähousut on ostoslistalla. Saa vinkata jos on tiedossa jotkut hyvät!

syksy5syksy2syksy6

Taitaa olla aika putsata sandaalit ja muut kesäkengät eteisestä ja hakea tilalle hieman lämpimämpää jalkinetta. Samalla on hyvä käydä vaatekaapit läpi ja syyssiivouksen merkeissä viedä kirpparille ylimääräisiksi jääneet kamppeet. Illaksi sitten sytytellään kynttilät ja lyhdyt pihalle venetsialaisten kunniaksi ja sanotaan kesälle heipat.

Rentoa viikonloppua!

Ninnu

Vastaa