Askel eteenpäin

Askel eteenpäin, juna nytkähti, hommat alkaa (ehkä) lähtemään käyntiin.. mitä näitä nyt on. Kyse on talon rakentamisesta. Omakotitalosta ollaan haaveiltu jo vuosia ja vuoden ajan rakennusvimma on ollut melko korkealla. Ollaan katseltu talomalleja, mietitty huonejärjestystä ja neliöiden määrää, mietitty mitä halutaan omalta talolta. Viime marraskuussa kirjoittelin samasta aiheesta postauksessa Too many questions. Viime viikolla soitin eräästä tontista ja tänään käytiin sitten omistajan kanssa tonttia katselemassa ja kyselemässä tarkempia speksejä. Mikä hauskinta ja samalla myös tosi ihanaa on se, että samalta kujalta tonttia katselee minun veljen perhe, serkun perhe ja vielä eräs tuttavaperhe 😀 Oikeasti tosi mahtava tilanne, koska jos tuonne päädytään kaikki niin meille tulee ihan älytön naapurusto! Lapset ovat kavereita ja sukulaisia keskenään eli leikkikavereita löytyy ihan takuulla. Jokaisella on kuitenkin se oma rauha ja oma talo tontteineen. Mutta tuohon tilanteeseen on vielä piiiiitkä matka.

Tontti on samalta kujalta kuin aiemmin kirjoittamassani postauksessa, mutta tosiaan hieman eri kohdalta. Tapaaminen tontilla omistajan kanssa päättyi niin, että tehtiin tontista alustava varaus. Mitään sitovaa sopimusta kummankaan puolin ei siis ole, mutta molemmin puolinen kevyt varaus tonttiin on. Tarkoittaen sitä, että nyt tässä kun selvitellään seuraavia askelia omistaja pitää korvamerkkiä tontilla meidän hyväksi.

Seuraava askel on edessä ensi viikolla kun mennään juttelemaan projektin rahoituspuolesta pankin kanssa. Samalla pitäisi koittaa mahdollisimman hyvin ja tarkasti määrittää koko homman kustannuksia ja katsoa käykö ne yhteen budjetin kanssa. Tosi hankalaa tuo kustannuslaskenta kun ei ole oikeastaan minkäänlaista hajua, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon laskennoissa. Ja ylipäätään mitä kaikki maksaa. Jos edellä mainitut sujuu hyvin niin sitten olisi vuorossa tämän nykyisen asunnon myyminen. Mikä on varmasti iso haaste, sillä tästä samalta tieltä on useampi samankokoinen rivitalopätkä myynnissä. Jos nuo kaikki sujuu niin seuraavaksi olisi vuorossa tapaaminen talofirmojen kanssa. Edelleen haaveissa on rakentaa noin 120 neliön omakotitalo. Halutaan mahdollisimman simppeli talo, jossa yksi iso tila keittiölle ja olkkarille, isot ikkunat, että valo kulkee läpi talon, sopivat makkarit, korotettu katto tuossa isossa oleskelualueessa ja ihan perus kodinhoito-, kylpy- ja saunatilat. Materiaalit sisältä selkeitä. Kärkisijaa talomallille ja pohjalle pitää Kannustalojen Lato (125 e -malli). Myös mm. Siklalla on pari kivaa vaihtoehtoa.

Tässä linkki Kannustalon Lato 125 e-malliin. Tuohon ollaan ihastuttu simppelin ulkonäön ja avaran pohjaratkaisun vuoksi, mutta muillekin vaihtoehdoille ollaan täysin avoimia.

Nämä hommat etenevät pikkuhiljaa ja vaihe kerrallaan. Nyt kuitenkin ollaan jo niillä ensimmäisillä askelilla menossa. Pitää muistaa vain, että voi olla täyskäännöskin edessä. Onneksi meillä ei ole tästä nykyisestä mikään kiire pois ja mahdutaan vallan mainiosti tässä olemaan.

IMG_5212

Sellaisia juttuja meillä on menneillään. Ja mitä muihin kuulumisiin tulee niin kulunut viikko on ollut melkoisen raskas. Meidän vanhemman pojan vesirokko meni aika helpolla ohi, vaikka tosi inhottava olikin. Nuoremmalla rokko oli/on ihan kamala. Pikkumies on aivan täynnä kutisevia näppyjä ja lisäriesana kova kuume. Ei tosissaan ole montaa näpytöntä kohtaa pojassa. Eli melkein viikkoon ei olla öitä nukuttu. Nyt onneksi näyttää rokko taittuvan voiton puolelle. Päivisin ei rokko menoa juurikaan haittaa ja kuumekin laskee lääkkeellä, mutta yöllä pikku raukalla on niin kurja olo ja silloin tietenkin itkettää kovasti. Niin kauheaa kun ei voi mitenkään paljoa auttaa. Viileitä suihkuja ja viilentävää vaahtoa ollaan levitelty. Ja jottei homma menisi helpoksi niin nappasin itselle jonkin kesäflunssan joka on pidellyt nyt viiden päivän ajan lämpöä ja kuumetta. Töistä olisin tietenkin saanut olla pois, mutta kiirettä ja huisketta oli senkin puolesta niin paljon, että kuljin töissä viikon normaalisti. Haluan saada työni hoidettua ennen kahden viikon päästä alkavaa kesälomaa. Samoin Ossi. Meidän viikon pelasti Ossin äiti, joka hoiti koko viikon poikia meillä kotona. Jättimäinen kiitos vielä sinne suuntaan ♥ Pojat olivat innoissaan kun saivat viikon olla mummun kanssa. Kotona leikitään nyt vaikka mitä uusia kivoja mummun opettamia leikkejä.  Kyllä mulla siltikin joka päivä tuntui pahalta kun olisin tietenkin halunnut olla itse hoitamassa omia lapsiani. Pojat taas puolestaan innoissaan kyselevät milloin mummu tulee taas tänne hoitamaan 🙂

IMG_5297

IMG_5323

Mutta niin.. kuluneen viikon jäljiltä energiat on aivan miinuksella. Sen huomaa jo siitä kun oma leposyke on koko ajan tosi korkealla ja vielä eilen väsytti niin, että kädet ja oikeastaan koko vartalo vapisi vähän väliä ja illalla kuumekin taas nousi. Hyi että. Olipa ainakin selkeä merkki, että nyt pitää hiljentää tahtia. Tänään ollaan otettu rennosti ja ihasteltu mm. ihan mahtavaa ukkosmyrskyä. Enpä muista milloin viimeksi olisi satanut noin kovaa ja paljon. Salamat välkkyivät ja perään tuli vielä kunnon jyrähdykset. Jostain syystä rakastan kunnon ukkosta. Isomummuni, jolta olen nimeni perinnyt kuulemma rakasti myös ukkosia ja rankkasateita. Ehkä se tuli nimen mukana minullekin 😉 Alunperin oli suunnitelmissa mennä ystäväni kanssa huomenna Ikeaan, mutta reissu siirrettiin paremmalle ajalle kun on hieman enemmän virtaa käytettävissä. Ei olisi kiva tällain puolikuntoisena nuhanenänä sinne lähteä.

Rentouttavaa lauantaita kaikille! Oon innostunut katseleen noita futiskisoja telkkarista. Nytkin näyttää pelit pyörivän eli ei muuta kuin sohvalle löhöileen ja katsoon miten se pallo pyörii. Palataan! 🙂

Ninnu

Vastaa