13.

Otsikko olisi sopinut eiliseenkin, mutta tällä kertaa viittaan sillä siihen, että kotonamme jyllää 13. flunssapöpö sitten päiväkodin aloituksen. Lukuun toki sisältyy molempien lasten sairastelut yhteensä, mutta siltikin. On tuossa aika monta flunssaa ja vatsatautikin laskettuna. Ystäväni (tai oikeastaan serkkuni, naapurini.. hän on kaikkea noita ♥) kanssa todettiin kuluneen päiväkotivuoden olleen tosi raskas sairasteluiden osalta. Tätä kyllä osattiin odottaa kun ensimmäinen vuosi päiväkodissa on kyseessä, mutta en arvannut sitä näin ”tautiseksi”. Uskonpa, että ensi vuonna päästään helpommalla kun on nyt kerätty vastustuskykyä ihan tosissaan! Ja nyt kesää kohti mentäessä usein nuo tauditkin hieman hellittää.

Tämä viikko on muutenkin ollut tosi hektinen ja iltaisin pää on ollut aivan tyhjä. Nollatakseni viikon kiireet ja miljoonat asiat nappasin tänään aamupäivästä rakkaan maastopyöräni alle ja polkaisin pikke lenkille metsään. Oon ennenkin fiilistellyt tuota metsän rauhoittavaa vaikutusta (enkä ole ainoa, sillä metsän rauhoittavasta vaikutuksesta on aivan tutkimuksiakin olemassa). Kuvat nappasin levähdyspaikalta, jossa ainoat äänet oli tuon pienen kosken solina ja kesän pikkulinnut, jotka visersivät ympärillä. Viereisen metsän ja nokkosen tuoksu leijaili ilmassa. Pieni hetki tuolla kaiken keskellä aivan yksin. Lopulta lähestyvät sadepilvet pakotti jatkamaan matkaa.

IMG_1895IMG_1899

Tuolla puiden seassa on vanhan talon rauniot ja sinne on rakennettu laavu nuotiopaikkoineen. Ympärillä on metsää pitkät matkat ja joitain suopätkiä.

IMG_1904IMG_1900

Olen kulkenut ihan pienestä asti metsässä ja retkeily kuuluu oman lapsuuteni ihaniin muistoihin. Kaikki retket ja majojen rakentelu oli niin jännää silloin. Nykyään en niitä majoja niinkään rakentele, mutta lasten kanssa on ihanaa tutkia ja tehdä pikku reissuja lähimetsiin. Ja kunhan kasvavat niin ollaan jo luvattu telttaretki pojille jonnekin kauemmas.

Onko teillä tapana suunnata metsään ja luontoon lenkkeileen, retkeileen, tutkimaan tai no, mitä vaan?

Mukavaa viikonloppua!

Ninnu

Vastaa