Vuoden kuntoilut

Pitkään haeskelin ja kokeilin sopivaa, ja ennen kaikkea mieluisaa urheilumuotoa lasten syntymisen jälkeen kunnes reilu vuosi sitten päädyin kokeilemaan kovasti hehkutettua treeniohjelmaa, Kayla Itsinesin BBG:ta. Vaikka ohjelmat kulkevat nimellä BBG= bikini body guide, niin se bikini body ei ole se oma päämäärä, vaan hyvinvointi ja hyvä kunto. Harjoitukset ovat todella tehokkaita ja vie kyllä mehut mennessään, mutta se olo treenin jälkeen on ihan mahtava ja sen puolen tunnin rääkin arvoista. En ole koskaan aikaisemmin ollut näin hyvässä kunnossa, enkä siis tarkoita nyt ulkoista olemusta vaan nimenomaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Toki plussana siihen kiinteämpi ulkomuoto. Tuo mainitsemani kokonaisvaltainen hyvinvointi on monen monen asian summa, mutta uskallan väittää tällä treeniohjelmalla olevan todella iso vaikutus siihen. Nyt varsinkin lasten syntymisen jälkeen ja ikämittarin raksuttaessa olen alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan hyvinvointiin ja samaan aikaan tietenkin lasten hyvinvointiin. Nuo  kun kulkevat tietenkin osittain käsi kädessä keskenään.

Em. ohjelmassa vedetään treeni puolen tunnin aikana ”täysillä” läpi ja se on sitten sillä selvä. Ihan täysin ohjeen mukaan en tätä aina tee. Joskus teen harjoitukset hitaammalla tahdilla lisäten mukaan haluamiani liikkeitä/harjoituksia, toisinaan teen harjoitukset läpi kahteen kertaan ja jätän treenin siihen, joskus taas vaihdan jumppailut pitkään kuntosalikäyntiin tai juoksulenkkiin ja sitten joskus tietenkin treenin sijaan kaadun sohvalle, napostelen herkkuja ja keskityn johonkin hyvään ohjelmaan. Eli täysin fiiliksen mukaan, mutta pohjana kuitenkin tuo Kaylan ohje.

Tällä hetkellä näiden ruuhkavuosien (inhoan tätä sanaa jostain syystä!?) keskellä nopea viikottainen treeniohjelma on enemmän kuin voisi toivoa. Minulle yksi tärkeimmistä asioista on yhteinen aika lasten ja miehen kanssa. Kun päivät ollaan töissä ja illalla on laitettava aikaisin nukkumaan niin on sanomattakin selvää, että reilun kolmen tunnin yhteisen ajan sompaaminen tuo haasteita. Taitaa olla tuttu juttu monelle teistä? Tärkeä seikka minulle on myös huolehtia omasta hyvinvoinnista ja kuntoilusta. Ja yhtä tärkeää on samat asiat koko perheen suhteen. Nämä puolen tunnin treenit vähintään kolme kertaa viikossa on ollut mahtava ratkaisu ajankäytön hallintaan. Ohjelmat ovat liikkeiltään vielä sellaisia, että ne kehittävät samalla, joten ei tarvitse itse sen enempää miettiä. Isona plussana vielä se, että treenit voi tehdä kotona ja hankintoja ei juurikaan tarvitse tehdä. Joskus on kylläkin ihanaa päästä salille. Se kun tuo mukavaa vaihtelua olkkarijumppaan. Treeniä on helppo tehdä reissussakin, kuten Jonnan kanssa todettiin viime toukokuussa Kreikan lomalla 🙂

En osaisi kyllä enää kuvitellakaan elämää ilman kuntoilua. Ihan vain jo sen vuoksi, että istumatyötä tehdessä koko keho on niin jumissa päivän jälkeen ja tällainen treeni tai juoksulenkki laittaa veren kiertämään päivän päätteeksi ja vie jumit mukanaan. Puhumattakaan vireydestä ja kaikista muista hyvistä jutuista. You know 🙂

Nike Free 4.0

Tilasin Kaylan molemmat myynnissä olevat ohjelmat. Ensin ensimmäiset 12 viikkoa ja sen perään viikot 13-24. Taukoja on tullut syksyn aikana sairastelujen vuoksi, mutta olen sitten aina jatkanut siitä viikosta mihin jäin. Ja kun 24 viikkoa on kulunut niin aloitan aina jostain kohtaa viikoilta 1-24 uudelleen ja lisään mukaan isompia painoja, toistokertoja jne. Välillä teen alkupään harjoituksia sellaisenaan ns. ”kevyempänä” viikkona. Lepopäiviä unohtamatta! Nämä ohjelmat jakaa mielipiteitä niin kuin kaikki muutkin asiat. Minulle nämä sopivat kuin nenä päähän enimmäkseen siksi, että voin tehdä päivän treenin melkeimpä missä vain ja milloin vain. Ennen töitä kukonlaulun aikaan, töiden jälkeen, kotona, salilla, reissussa jne. Hauskana lisänä meidän pojat saattavat jumpata mukana vieressä ja yhdessä täällä sitten kyykätään tai punnerretaan vierekkäin lattialla 🙂 Ja niistä hankinnoista mitä tänne kotiin ollaan ostettu vuosien varrella.. kahvakuula 6kg, käsipainot levypainoilla, joista saan säädettyä yhden käsipainon painoksi 2,5 – 10 kg. Eli kuntoillessa kotona minulla on maksimissaan lisäpainoja 20 kg:n edestä. Salilla sitten käytän ihan eri painoja.  Lisämukavuutta kotikuntoiluun tuo vanha joogamatto, jonka hankin myös jo vuosia sitten jumpilla käydessä. Kotona kuntoillessa käytän mukana myös vanhaa puuarkkua, joka toimii mainiosti mm. ”portaina”, ojentajadippejä tehdessä, jalkojen alla korokkeena punnerruksia tehdessä jne. Normaali tuoli ajaa saman asian. Lisäksi meillä on leuanvetotanko, jota käytetään ihan nimensä mukaan leuanvetoihin, mutta samalla myös koko perheen rimpuiluun ja roikkumiseen 🙂 Eli aika vähällä välineistöllä saa monipuolisen treenin tekaistua.

Oon niin mielissään ja tyytyväinen, että löysin tämän itselle sopivan ja mieluisan tavan pitää kuntoa yllä. Monet muutkin lajit ja urheilumuodot on kivoja, mutta tämä on ehdottomasti se mun juttu, jota sitten fiiliksen mukaan muokkailen omien mieltymysten mukaiseksi. Vaikka nuoria tässä vielä ollaan niin oon huomannut, että kyllä oma keho käyttäytyy hyvin paljon eri tavalla entä silloin parikymppisenä kun ei juurikaan tullut kuntoiltua.

Mikä on se teidän juttu oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi? Liittyykö se liikuntaan vai johonkin ihan muuhun? 🙂

Kuvituksena tähän postaukseen nappailin vanhan blogini puolelta viime vuoden urheilukuvia. Ai että oispa ihana päästä tuonne vesijumpalle paahtavan auringon alle tai vaikka hiihtämään tuonne Kuusamon maisemiin 🙂

Mukavaa viikonloppua!

Ninnu

Vastaa