Ystävät

Mun ystävät, se toinen perhe. Minun maailman niin äärettömän rakkaita ja tärkeitä ihmisiä. En kerta kaikkiaan osaa edes kuvitella elämää ilman niitä kultakimpaleita. Eikä onneksi tarvikaan. Niiden ihanien kanssa saan joka ikinen päivä jakaa asioita niin arjen perusjutuista kuin elämän isoimmista asioista.

Kuinka mahtavaa onkaan, että vain puhelun tai omassa tapauksessa myös hyvin lyhyen kävelymatkan päässä on ihmisiä, omia sydänystäviä, jotka seisoo vierellä kuin kallio, kuuntelee, kertoo minulle omat ilot sekä murheet, myötäelää, potkii persuksille silloin kun sitä tarvitsen, palauttaa maan pinnalle, hyväksyy minun virheet ja puutteet, rakastaa ja on minun elämässä mukana?! Eihän tällaista voi tarpeeksi hehkuttaa. Varsinkin nyt kun ikää on tullut ja sen myötä uskomattoman mahtavia ja myös kovin raskaitakin kokemuksia. Niissä tilanteissa rakkaiden ystävien olemassaolo oikein korostuu. Kun kovimman surun keskellä lähetit tekstiviestin, jossa oli erään laulun sanat, jota käsi kädessä jo päiväkodissa laulettiin. Kun soitit maailman ihanimmista uutisista ”harjoituspuhelun” muodossa niin, että kasvoja särki kun hymyilin niin paljon. Kun väsyneenä kahden pienen kanssa silmät kyynelissä puin ulos itseä & lapsiani niin tupsahdit kuin tilauksesta paikalle, halasit minua eteisessä ja tarjosit apua. Kun ikäerosta huolimatta olet ollut lähellä kohta 29 vuotta ja niin ihanan lähellä olet edelleenkin. Kun kuulit minulle sattuneesta onnettomuudesta ja kiiruhdit töistä sairaalaan, vaikka oli jo ilta. Kun nähdään lounastreffeillä ja soitetaan vielä uudelleen töiden jälkeen kotimatkalla. Kun olet minun aviopuoliso, lastemme isä ja yksi parhaimmista ystävistäni. Apua tekisi mieli vain jatkaa ja jatkaa tuota listaa ja muistelua. Mutta muun muassa nuo ja tuhannet tuhannet muut pienet ja isot kokemukset kaikkien ystävieni kanssa pyörii mielessä päivittäin. Kesän mökkireissut, rantapäivät, laskettelureissut, road tripit ympäri Suomea, ”sunnuntaiporukat”, festarit, kahvittelut, yhteiset hengailut missä vain, ”mitä kuuluu”-viestit, halaukset, minun polttarit (parhaimmat koskaan!) ja meidän häät, meidän kaikkien lasten syntymät.. Huh lista on loputon. Ja kuinka onnekas olenkaan, että tällainen lista kaikesta mahtavasta on olemassa. Toivottavasti saan ja osaan antaa ystävilleni yhtä paljon kuin he antavat minulle.

Kiitos te minun rakkaat kun olette olemassa. <3

Ihanaa ystävänpäivää!

 

Ninnu

Vastaa