Pinaattipannukakku

Tässä on yksi monikäyttöisimmistä ruokalajeista.. tuhdimpi pinaattipannukakku! Helppo tehdä ja tosiaan taipuu moneksi. Vanhassa blogissani jo kerran ohjeen pinaattipannariin laitoinkin. Tähän ohjeeseen muutin määriä hieman.

IMG_3690

Tuhdimpi pinaattipannukakku (yksi pellillinen):

  • 6 kananmunaa
  • 7 dl maitoa
  • 1-1,5 tl suolaa
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • 300 g pinaattia (= kaksi pussia pakastepinaattia)
  • 200 g raejuustoa
  • nokare voita

Riko kananmunat kulhoon ja särje niiden rakenne. Lisää sekoittaen joukkoon maito. Lisää suola. Sekoittele jauhot hiljalleen siivilän läpi taikinaan. Sulata pinaatti ja lisää sekaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi raejuusto. Tarkasta taikinan koostumus. Pannaritaikina saa olla juoksevaa, mutta jämäkkää. Laita taikina tekeytymään ja turpoamaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes pannari on saanut hieman väriä pintaan eikä ole raakaa.

IMG_3691

Sitten se paras osuus, syöminen. Tämähän käy mainiosti ruoaksi sellaisenaan tai lisukkeena. Yksi pala tätä proteiinipitoista pinaattipannaria on huippu välipala! Ja jos päälle heittää vähän hilloa niin maistuu ihan varmasti kahvipöydässäkin 🙂

Kuvissa oleviin palasiin ripottelin punaleima emmentalia päälle ja porosalamia kavereksi. Aiemmin ollaan syöty tätä mm. kanafileiden ja kasvisten kanssa, jauhelihatäytteellä, ihan sellaisenaan sekä jälkkärinä kuningatarhillon kera.

Nyt syönnin jälkeen löysin jääkaapista fetajuustopaketin. Se olis ollut mainio lisä ripoteltuna tuonne taikinan sekaan. Ens kerralla sitten.. 🙂

 

Ninnu

Vastaa