Tammikuussa..

Niin meni joululoma vauhdilla ja ikävä kyllä sairastaen. Just parannuttiin torstaiksi, että päästään hoitoon ja töihin. Tämä meidän lomaltapaluu on kyllä mahtavan rento nimittäin mulla oli vain eilen töitä tällä viikolla. Maanantaina sitten jatkuu normaalisti. Ajattelin, että pojilla voi olla pitkän loman jälkeen hankaluuksia hoitoon lähdön suhteen, mutta eilinen aamu ja koko päivä oli sujunut kuin mitään lomaa ei olisi ollutkaan.

IMG_0895 (768x1024)IMG_3461 (1024x683)IMG_3465 (683x1024)

Tiistaina parannuttiin sen verran, että käytiin koko perheellä kaupungilla. Kävin metsästämässä itselle ripsivärin nyt kun nuo kaikki ripsienpidennyksien rippeet tippui.. Ripsari vaatii kyllä taas totuttelua! Samalla tilasin netistä kehutun taivuttimen, the curlerin.. Saapa nähä miten nämä parin millin tyngät pysyy kaarevana. Ripsarimetsästyksen jälkeen käytiin herkuttelemassa Pannussa. Pojat oli innoissaan ravintolassa ja vanhempi pojista tilasi reippaasti annokset itselle ja veljelleen 🙂

Keskiviikkona päätettiin herkutella vielä uudelleen ja haettiin lounassushit loppiaisen ja loman päättymisen kunniaksi. Meidän vanhempi veijari tykkää sushista ja haluaa kuulemma seuraavalla kerralla oman annoksen kun tähän asti on vain maistellut meidän lautaselta.

IMG_3469 (683x1024)IMG_3472 (1024x683)

Muuten on päivät menneet sisällä takkaa lämmittäen ja leikkien. Ulkoilu on jäänyt melkein kokonaan. Paitsi tänään! Innoissaan katselin kun aamun aikana asteet lämpeni -30:stä -25:n. Ei muuta kuin noin kymmenen kerrosta vaatetta päälle ja ulos poikien kanssa! Ei ollut muita jalankulkijoita liikkeellä kuin me ja minun eno, joka käveli vastaan lenkin aikana 🙂 Karvalakit päähän ja tarpeeksi kerroksia niin kylmän sijaan hiki valuu tuolla kävellessä. Kovin kauaa ulkona ei viitsi olla näillä asteilla. Pienimmällä varsinkin kasvot paleltuu nopeasti. Kuitenkin tällainen pienikin, vajaan tunnin, pyrähdys kirpsakassa pakkasessa piristää älyttömästi.

IMG_0897 (768x1024)IMG_3481 (1024x683)

Ulkoilun jälkeen käsiä paleltaa, vaikka olisi kuinka monet villahanskat ja nahkarukkaset päällekkäin. Ihana serkkuni toi meidän esikoiselle pari vuotta sitten nämä muumipussukat lämmittämään pieniä käsiä. Noista napsautetaan sellainen kolikon näköinen nappi ja pussukka lämpenee hetkessä. Ei kuitenkaan liian kuumaksi vaan juuri sopivaksi. Tosi kätevät! Nuo mahtuu hanskojenkin sisään jos kesken ulkoilun paleltaa kovasti. Talviaikaan nuo on meillä kovalla käytöllä ja kulkee mukana reissuilla.

Mutta nyt vielä pienet tulet takkaan ja nauttimaan viikonlopusta! Oon innoissaan kun se sellainen ”uuden vuoden innostus” on iskenyt vihdoin kunnolla ja tekee mieli freesata sisustusta, miettiä urheilujuttuja, suunnitella vuoden reissuja jne. Iskeekö teillä keväisin tällaista?

Mukavaa viikonloppua!

Ninnu

Vastaa