Meidän joulu

Vaikka joulun kohokohdat ovat jo takanapäin niin meillä on ihan joulutunnelmat ja holidaymood täysillä päällä. Varmaankin tämän pitkän yhteisen loman ansiosta. Meillä oli aivan ihana joulunaika. Aatonaattona leivottiin viimeiset herkut odottelemaan seuraavaa päivää ja Ossin tultua töistä rauhoituttiin joulun viettoon. Aattoaamuna ajeltiin minun vanhempien luokse, jossa jo odottelikin äidin sisaruksia. Veljen perhe tuli myös hieman meidän jälkeen ja vielä lisäksi minun isovanhemmat. Herkuteltiin riisipuurot, lapset leikkivät innoissaan, telkkarista katseltiin välissä perinteisiä aattoaamun ohjelmia. Ennen lounasta kävin meidän pienemmän veijarin kanssa ulkona ja samalla tervehtimässä perinteisesti ukkelin kummitätiä 🙂 Lasten lounaan jälkeen Ossi jäi poikien kanssa nukkumaan päikkäreitä ja me muut käytiin hautausmaalla sytyttämässä kynttilät rakkaille.

IMG_3155IMG_0739

Me aikuiset syötiin lounasta kun palattiin haudalta. Tein salaatin ja lisukkeena syötiin Jonnan leipomia sämpylöitä. Jälkkäriksi (kuten aamiaisellakin) oli tarjolla suklaakakkuja. Laittelen salaatista ja kakusta ohjetta tänne myöhemmin 🙂

IMG_3164IMG_3169IMG_3146

Leikittiin, herkuteltiin, nautittiin toistemme seurasta, kuunneltiin lasten riemua..

IMG_3191IMG_3192IMG_3198Elsa the Snow Queen <3
IMG_0730IMG_3211Meidän ihanat lukutoukka-serkukset <3 Tuolla he istuivat pitkän tovin vierekkäin lukien kirjoja ja välillä toistensa kanssa jutellen. Me muut ei tiedetäkään mitä nämä kaksi ihanaa keskenään juttelee taaperokielellään.

Sittenpä alkoikin malttamaton odotus. Aina kun jokin kolahti tai ovi kävi niin kaksi isompaa naperoa juoksi kiljuen ovelle. Kunnes viimein kuului odotettu koputus ovelta. Laulettiin yhdessä punanutulle ja osa kävi istumassa pukin sylissä. Pukki oli vitsikkäällä tuulella ja saatiin koko porukka nauraa valkoparran jutuille. Kaikki oltiin oltu ihan älyttömän kiltteinä. Olohuone täyttyi paketeista ja kääröistä. Meidän vanhempi poika toivoi autonavaimia lahjaksi. Voitte varmaan kuvitella pikkumiehen ilmeen kun avaimet paljastuivat yhdestä paketista. Ukkeli pomppasi seisomaan ja kiljuen hyppeli avaimet kädessään 😀 Kaikki muu unohtui siinä vaiheessa eikä poika avannut enää ainuttakaan pakettia sen jälkeen.

Pukin vierailun jälkeen siirryttiin jouluaterialle. Voi kun jaksaisi kerralla syödä enemmän. Oli taas niin ihanaa ruokaa. Ruoan perään Ossi, velimies ja kaikki lapset lähtivät ensimmäisinä joulusaunaan. Me muut jäätiin löhöään sohvalle ja ihasteltiin pukin tuomia lahjoja.

IMG_3224IMG_3229

Joulusaunan, iltapalan, leikkien ja pukemisten jälkeen oli aika pakata tavarat autoihin ja ajella kuun valaistessa kotiin. Kotona vielä pojat leikkivät hetken saamillaan lahjoilla ja nukahtivat väsyneinä sänkyihinsä.

IMG_3250

Joulupäivän valjetessa pikkumiehet kömpivät uusissa pyjamissaan olkkariin. Pienemmän herran saama Mersu-auto on kovaa huutoa ja pojat vuoronperään potkuttelevat sillä ympäri kotia. Tuo poliisiautokin on kova sana ja sitä on kuljetettu mukana mummuloissa joulun aikana. Pikkuhiljaa tässä päivien kuluessa ollaan otettu uusia leluja leikkeihin ja kaikki on kyllä olleet niin mieluisia. Joulupäivä ja Tapaninpäivä oltiin Ossin vanhemmilla nauttimassa tunnelmasta ja perheestä.

IMG_3274IMG_0789

IMG_3287

Harmillisesti joku flunssatauti iski poikiin juuri joulupäivien jälkeen. Pienempi selvisi päivän niiskutuksella ja yskimisellä, mutta isommalla tuli kunnon kuumeen kera ja edelleen lämpö meinaa nousta ja yskittää. Onneksi saatiin kuitenkin joulu olla terveenä ja nyt saadaan hyvällä syyllä olla yökkäreissä vaikka koko päivän ajan. Niin kuin ollaan tehtykin melkein joka päivä 😀

IMG_3262IMG_0765

Ihana joulunaika siis takana ja kuten mainitsinkin, joulun rauha ja lomatunnelmat jatkuu. Töihin palataan vasta monen päivän päästä, joten rentoilua edessä läjäpäin!

Miten teidän joulu sujui? Joko on palattu arkeen vai saadaanko sielläkin jatkaa lomaa vielä? 🙂

 

Ninnu

Vastaa