Kaunein koriste

Vihdoin! Se on täällä! Joulun kaunein ja odotetuin koriste. Joulukuusi. Alunperin oli tarkoituksena laittaa kuusi nyt tulevana viikonloppuna, mutta päätettiin piristää meitä sairastupalaisia ja päästiinkin koristeluhommiin jo eilen illalla. Tänä vuonna kuusi ostettiin Bauhaussista ”sika säkissä” tyyliin. Hyvin valittu säkki Ossilta minun mielestä 🙂

IMG_3098IMG_3116IMG_3113

Koristelujoukkoihin kuului minä ja meidän vanhempi poika. Ossi laittoi tuonne korkealle yhden koristeen ja meidän pienimpi veijari vain totesi muutamaan kertaan ”iso kuusi” kunnes muut leikit nappasi mielenkiinnon. Koristeltiin sitten isomman naperon kanssa kuusi loppuun joululaulujen tahtiin. Minä laittelin yläosan ja poika hoiti alaosan.

Ossi haki eilen vanhemmiltani lainaan kultaiset koristeet kuten viime vuonna. Muutamat pallot pojan kanssa aseteltua alkoi haluttaa raikkaampaa sävyä kuuseen ja kipaisin varastosta hopeat ja valkoiset pallot. Ja nyt on pakko myöntää hieman häpeillen, että en edes muistanut kuinka paljon meillä olikaan noita kuusen koristeita ihan omastakin takaa! Punaiset, kultaiset, hopeat ja valkoiset koristeet oli pakattuna isoon muovilaatikkoon ja piilotettu varaston hyllylle. Ja ihan omasta toimesta. Eilen illalla kyllä mieleen palautui, että muutaman kerran olen joulun jälkeen noita alennuksista ostanut tulevia jouluja varten. Eli ei tarvitse enää lainailla koristeita 😀

Ja sitten vuosien päästä meillä on (toivottavasti) kuusessa vain noita ”muistokoristeita”. Kuten aiemmin kerroin ostavani joka joulu yhden koristeen kuuseen, jolla on jotain tarinaa tai merkitystä takana. Tänä vuonna ostin Pariisin reissulta tuon Mikki Hiiren. Tai aina ei tarvitse ostaa. Mm. viime vuoden koriste tuli lahjana. Sininen pallo, jossa teksti ”Baby´s first Christmas” 🙂

IMG_3127IMG_3110IMG_3102IMG_3107

Kuvista ei oikein näy kuinka valtavan leveä tuo kuusi todellisuudessa onkaan. Lipastoa piti siirtää hyvän matkaa, että saatiin kuusi tuonne missä se on aina ennenkin ollut. Pientä osviittaa antaa tuo kuusenalusmatto. Se taitaa olla halkaisijaltaan metrin levyinen..

IMG_3090

Joulukuusi ja sen koristelu on aina ollut minulle yksi tärkein ja rakkain perinne jouluun liittyen. Pienestä asti kuusen koristelu on ollut meillä koko perheen juttu ja odotettu tapahtuma. Nyt saan jatkaa ihanaa perinnettä omien lasten kanssa. Muutamana jouluna meillä on ollut muovikuusi, mutta meidän kissaa kiinnostaa vähän liikaa ne muoviset, joten jo senkin vuoksi laitetaan aina oikea kuusi. Ja onhan tuossa oikeassa sellainen oma tunnelmansa 🙂

Joko teillä on kuuset hankittuna ja koristeltuna?

Ninnu

One thought on “Kaunein koriste

Vastaa