Paris 3.

Vielä yksi postaus Pariisin reissulta..

Aloitanpas meidän hotellista, Hotel De Neuve Le Marais. Varausvaiheessa katseltiin hotellin sijaitsevan jotakuinkin hyvällä paikalla, olevan siisti ja sopivan hintainen. Paikan päällä älyttiin, että hotelli oli todella hyvällä paikalla, siisti ja jopa edullinen tasoon nähden. Huoneet oli remontoitu, säädettevä ilmalämpöpumppu löytyi, vedenkeitin tarvikkeineen odotteli pöydällä ja kaikki muutkin perusjutut oli kunnossa. Varaustilanteessa ei tosin lukenut missään, että alakerran aamiaishuone ja vastaanottotila oli remontissa, mutta siitä rempasta ei aiheutunut minkäänlaista haittaa meille. Ei pölinää, ei meteliä. Asiakaspalvelusta kymppi heille!

Saint Paulin metroasemalle oli matkaa noin 400 metriä. Tuolta asemalta pääsi ykköslinjan metrolla suoraan Riemukaarelle ja Champs Elyseen päähän. Kaksi muutakin asemaa oli aikalailla saman matkan päässä hotellilta. Lentokentiltä pääsee junien, metrojen ja bussien avulla lähelle hotellia. Me ajeltiin lentokenttämatkat taksilla. Ahtautuminen laukkujen kanssa metroon ei miellyttänyt, joten päätettiin kulkea taksilla. Uutisissa varoiteltiin vielä metrojen olevan kovalla käytöllä, koska ilmastokokouksen vuoksi tiettyjä isoja teitä oli suljettu. Taksimatka Orlyn kentälle kustansi vajaa 30 € suuntaansa. Matkat sujui nopeasti ja päästiin ovelta ovella sen kummemmin jonottamatta.

Hotel De Neuve Le Marais löytyy osoitteesta 14, rue Neuve Saint Pierre
75004 Paris. Reilun 10 min kävelymatkan päässä hotellilta on Notre Damen katedraali ja muutamien kilometrien päässä Louvren museo. Museon vieressä kulkee suuri ostoskatu Rue de Rivoli, jota pitkin kävelemällä pääsee jotakuinkin suoraan Champs Elyseelle ja sitten tuonne hotellille. Suosittelen ehdottomasti tätä pientä tunnelmallista hotellia!

IMG_2610

Hotellia vastapäätä oli koulu, jonne pienet oppilaat olivat taitelleet ikkunoihin noita jo kuuluisiksi nousseita symboleita. Nuo taisivat olla ainoita merkkejä, jotka meidän reissun ajan muistuttivat muutaman viikon takaisista kauheuksista. Nuo ja joka puolella pyörineet poliisit sekä armeijan joukot. Mutta kuten aiemmin jo totesin, itselle virkavallan suuri näkyvyys vain lisäsi turvallisuuden tunnetta.

IMG_2613 (1024x683)IMG_2769IMG_2627

Oi että tykkäsin vaan kävellä tuolla ja ihastella kauniita rakennuksia. Välillä istahtaa kahvilaan ja kuunnella paikallisten keskustelua, tosin mitään siitä ymmärtämättä. Tietenkin pienet shoppailut välillä ei ainakaan huonontaneet reissua 😉

Noita Ladureen kauniita rasioita en raskinut heittää pois vaan ne saa jäädä toimittaan jotain toista virkaa täällä kotona. Disney storen ostoksista unohdin mainita tuon Star Wars mukin, jonka siis ostin itselle. Pienenä tuijottelin Star Wars leffoja tuon tuostakin eli ikuinen tähtien sota fani ilmoittautuu 😀 Mikki Hiiri-koriste pääsee roikkumaan kunniapaikalle kuuseen kunhan sellainen saadaan hankittua. Niin ja sitten tietenkin tuo muutaman euron perinteinen ostos eli mini-Eiffel päätyi myös ostoskassiin reissun aikana.

IMG_2893IMG_2900

Kesällä Pariisi varmasti herää aivan eri tavalla eloon kuin näin talviaikaan. Voin vaan kuvitella kaikki ne mahtavat puistot kesäloistossaan. Silti mietin oliko kuitenkin mukavampi vierailla tuolla juuri näin joulun alla ja sesongin ulkopuolella. Ehkäpä. Joihinkin nähtävyyksiin on jonoa ympäri vuoden, mutta varmasti vältyttiin pahimmilta turistiryysiksiltä menemällä tuonne marraskuussa. Ja joulufiilistelijänä hykertelin innoissaan kaikista koristeista, valoista ja tietenkin jättimäisestä joulutorista. Ilmatkin suosi eikä vesisateita sattunut haitalle. Yhtenä aamuna satoi, mutta kun lähdettiin hotellista ulos sade oli jo loppunut.

IMG_2758IMG_2666 (1024x683)IMG_2693IMG_2641 (683x1024)

Aivan älyttömän paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa. Parissa päivässä ehdittiin nähdä vain murto-osa kaikesta kiinnostavasta. Pelkästään Louvressa voisi pyöriä päivän jos toisenkin. Puhumattakaan kaupungin muista isoista alueista ja kohteista. Tiedän, että Ossikin tykkäis paikasta kovasti eli seuraavaa reissua odotellessa.

 

Ninnu

 

Vastaa