Joulun herkkupurnukat

Lueskelin tuossa vanhaa blogiani ja vastaan tuli postaukset tekemistäni herkkupurnukoista. Viime vuonna tein tänne meille itselle omia makusuklaita. Raakasuklaitakin olen tehnyt, mutta nämä kuvassa olevat sulattelin muistaakseni Pandan tummasta ja vaaleasta suklaasta.

Eli paloittele suklaa kulhoon ja sulata joko vesihauteessa tai pienellä teholla mikrossa. Levitä ohueksi levyksi leivinpaperille ja ripottele päälle haluamaasi lisämakua. Näihin laitoin tumman suklaan päälle pistaasirouhetta sekä kuivattua mansikkaa (eri kohtiin siis). Valkosuklaan päällä myös kuivattua mansikkaa.

Leivinpaperin vetäisin uunipellin päälle  ja laitoin jääkaappiin jähmettymään.

Kun suklaa on kovettunut, taittele siitä palasia ja asettele purnukkaan. Taatusti mieluinen lahja suklaan ystäville!

Toinen jouluinen lahjapurnukka oli blogissani 2013 joululta. Ensiksi maalasin purnukoihin liitutaulumaalilla ”etiketin” paikan. Jos ei maalia löydy kotoa niin ainakin Kodin ykkösessä olen nähnyt tällaisia valmiiksi maalattuja purnukoita ja varmasti löytyy monista muistakin kaupoista.

Sitten etsin netistä suklaa-daim muffineiden ohjeen ja lisäsin kaikki ohjeessa olevat kuivat ainekset purkkiin tuollain kerroksittain. Muffineiden leivontaohjeet kirjoitin paperille ja kiinnitin ne purnukoiden kanteen. Lopuksi lisäsin nauhat ja koristeet.

Nämä joulupurnukat on minun mielestä kivoja viemisiä joulun aikaan. Purnukkaan voi laittaa melkeinpä mitä tahansa aina saajan herkkuhampaasta riippuen. Kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, joulukakun kuivat ainekset, itse valittu/tehty mysli, karkkeja, pipareita jne..

 

Rentoa perjantaita!

 

Ninnu

Vastaa