Paris 2.

Lisää reissujuttuja..

Lauantai pyhitettiin täysin ostosten tekoon. Aamiaisen kahvin, kuivan patongin ja croissantin jälkeen hypättiin metroon ja ajeltiin Riemukaarelle. Sieltä lähdettiin kulkemaan pitkin Champs Elyseeta. Kauppoja löytyi moneen makuun. Moneen niistä ei meidän reissubudjetilla ollut mitään asiaa, mutta yhtä moneen taas käveltiin sisään ostoksille. Oma lemppariostos tuolta kadulta oli edellisen postauksen joulukalenteri, joka löytyi Zara Homen liikkeestä. Lempparikauppoja taas oli useampi, mutta pakko nostaa yksi esiin eli Disney Store! Siellä liikkeessä unohti aivan missä on ja ulkopuolinen maailma tuntui kaukaiselta siinä Disney-jouluhumussa. Ihana liike! Hinnat oli siellä aika samaa kuin täälläkin, osa kalliimpaa. Pojille ostin sieltä Autot-leffasta tutut pikkuautot, tämän vuoden joulukoristeen (ostan siis joka vuosi kuuseen yhden koristeen, jolla on jokin merkitys. Jos sellainen koriste siis sattuu eteen), ja pukin konttiin pojille pyjamat.

Tuo Riemukaari on valtava.. katsokaapa kun tuolla huipulla on joku ja kuinka pieneltä hän siellä näyttääkään.

IMG_2732 (1024x683)IMG_2766 (1024x683)IMG_0547 (768x1024)

IMG_0552 (768x1024)IMG_0549 (768x1024)

IMG_2776 (1024x683)

IMG_0554 (768x1024)

Lauantaina sääkin suosi tosissaan kun saatiin nauttia auringon paisteesta. Välillä tuuli kovaa, mutta se ei haitannut. Champs Elyseen päässä oli vielä joulutori, jonka kymmenistä kojuista löytyi ostettavaa koristeista herkkuihin. Pelkästään ruoalle oli oma alueensa ja siellä käytiin sunnuntaina lounaalla. Lapsille oli myös monenlaista huvia aina joulujunasta jättitrampoliineihin ja poniajeluihin. Lauantaina sen sijaan syötiin lounasta maailmanpyörän ja Louvren välisellä jättimäisellä puistoalueella.

IMG_2735 (1024x683)IMG_2740 (1024x683)IMG_2743 (1024x683)

IMG_0583 (768x1024)IMG_0558 (1024x768)IMG_2773 (683x1024)

Suklaapuoteja ja herkkukahviloita oli arvatenkin vähän joka paikassa. Kahdessa niistä vierailtiin. Toinen oli tuo Laduree, josta ostin kotiin tuliaisiksi kokoelman macaroneja. Oli muuten piiikkusen herkullisempia entä aiemmin ostamat pakasteversiot.. 🙂 Toinen oli suklaapuoti, josta äiti osti kotiinviemisiä. Lauantaina lounaan jälkeen jatkettiin shoppailua Rue de Rivolilla. Välillä istahdettiin kahvilaan lepuuttaan jalkoja. Samalla ihasteltiin kaupungin sykettä ja sitä mieletöntä ihmisvilinää.

IMG_0591 (768x1024)

IMG_0537 (768x1024)

IMG_2770 (683x1024)

Sielläkin oli black fridayn alennukset menneillään, joten hyviä löytöjä tuli tehtyä. Vaatepuolta ostin lähinnä lapsille. Itselle löysin poolopaidan ja mekon. Paikallisissa pikku putiikeissa pyörittiin myös, mutta niistä ei oikein löytynyt mitään.

Melkein kaikissa kaupoissa oli ovella turvatarkastus, jossa jokainen laukku tsekattiin ja takin alta piti näyttää vyötärön alue. Hyvä vaan. Ainakin omalla kohdalla ne vain lisäsi turvallisuuden tunnetta siellä liikkuessa.

Yks juttu muuten missä tykkään ulkomailla tutkia ja pyöriä on ihan ne tavalliset ruokakaupat! Voisin kuluttaa vaikka kuinka kauan aikaa tutkaillen valikoimaa 🙂 Onko muita jotka tekee samaa? Iltapalaksi käytiin ostamassa salaatteja, paikallisia näkkäreitä ja hedelmiä. Ja tietenkin minipullot punaviiniä. Samalla pääsin katseleen minkälaisia ruokia siellä myydään. Laitoin merkille, että tuoretiskejä oli pienissäkin kaupoissa paljon enemmän entä täällä meillä marketeissa.

Yksi asia jäi hieman harmittaan.. kun ei nähty Champs Elyseen ja muiden isojen katujen & kauppojen jouluvalaistusta illalla. Ei vaan kerta kaikkiaan jaksettu enää päivän kävelyjen jälkeen ottaa metroa tuonne alueelle. Mutta onpahan sitten seuraavaksi kerraksi tiedossa mitä haluaa nähdä. Mutta kyllä nuo näyttävät jouluvalot ja -koristeet sai päivälläkin meidät huokailemaan ihastuksesta.

Illalla uni nappasi kiinni hetkessä päivän kävelyjen jälkeen. Mietin vain kuinka paljon vielä jäi näkemättä ja kiertelemättä noin ostosmielessäkin. Eiköhän tuonne vielä joskus tule lähdettyä uudemmankin kerran! Ainakin tosissaan toivon niin.

 

Ninnu

Vastaa