Olaf-bileet

Viime viikonloppuna juhlittiin meidän vanhemman pojan 3-vuotissynttäreitä. Edellinen viikko menikin siivoillessa, leipoessa ja muutama vieraskin kävi hieman etukäteen. Aluksi pikkumies halusi tuttuun tapaan autoteemaa juhliinsa, mutta katseltuaan Frozen-elokuvaa muutamaan otteeseen teemakin vaihtui. Tarkemmin ottaen Olaf-teemaan. Minustakin se on paras juttu siinä elokuvassa 😀

Tarjolle laitettiin synttärisankarin toiveesta rieskaleipää ja kakkua. Lisäksi tein pororullia, paistelin pitsoja, leivän päälle hankittiin kylmäsavulohta, vihanneksia & sipsiä dippailuun ja macaroneja. Sivupöydälle herkkubaariin laitettiin tarjolle karkkia, popcornia ja suolatikkuja. ”Herkkubaariin” laitan myös aina pieniä kuppeja johon lapset tykkää käydä keräämässä lemppariherkkujaan.

Noiden täytekakkujen tekeminen on minusta jotenkin tosi haastavaa aina pohjasta kerman pursotukseen. Sain kuin sainkin väkerrettyä sokerimassasta tuon kolmosen kakun päälle ja reunoille pursotuksia. Makuna kakussa oli jälleen synttärisankarin suosikit, mustikka & valkosuklaa. Kinuskikissalta löytyy molempiin mousseihin hyvät ohjeet.

IMG_2404

IMG_2410

 

IMG_2412

Ensimmäistä kertaa oli kaksi leikkiäkin juhlissa. Aluksi oltiin ”aasin häntää”, mutta nyt kiinnitettävänä olikin porkkananenä Olafille. Hauskaa oli! Kaikista pienimmille helpotettiin niin, että he saivat laittaa nenän ihan silmät auki haluamaansa paikkaan 😀

Toinen leikki oli perinteistä ongintaa. Jokainen sai samanlaisen pikkupussukan, jossa oli sellainen itsepiirrettävä pieni palapeli (Tigerista saa niitä euron/kpl! Ihan huippuja!). Lisäksi pussukasta löytyi pieni lakupatukka.

IMG_2426

IMG_2432

IMG_2411

Oli ihanat juhlat, kiitos siitä vieraille. Päivä hurahti ohitse salamavauhtia. Lasten synttäreillä on kyllä aina sama tohina ja ei oikein kerkeä kunnolla vaihtelemaan kuulumisia vieraiden kanssa.

Vaikka lauantai olikin kaikkineen ihana juhlapäivä täällä meillä niin kyllä sen aamun uutiset järkyttivät todella ja veti mielen matalaksi. Sen vuoksi tämäkin postaus on odottanut kirjoitustaan, ei vain ole ollut fiilistä kirjoittaa. Vetää sanattomaksi.

Pariisi on juurikin se minun seuraava matkakohde. Nyt vain seuraillaan tapahtumia ja tarvittaessa mietitään reissuun lähtöä uudelleen.

 

Ninnu

Vastaa