Ranua Zoo

Viime perjantaina oli vuorossa vierailu Ranuan eläinpuistossa. Paikka sattuu sopivasti paluumatkan varrelle ja kun meidän pojat eivät siellä koskaan olleet käyneet niin pitihän se pysähtyä. Ja onhan siellä itselläkin mukavaa ja mielenkiintoista nähdä eläimiä, joita kaikkia tuskin muuten tulee koskaan näkemään ainakaan luonnossa.

Ajomatkan ajan satoi vettä koko ajan ja kuin tilauksesta sade lakkasi kun ajettiin eläinpuiston parkkiin. Ja taas kun lähdettiin sieltä pois niin alkoi taas sataa.

Kaikki saukot, majavat, näädät jne. olivat päikkäreillä, mutta pöllöt istuskelivat kaikessa rauhassa oksillaan ja kopeissaan. Pari huuhkajaa kuikuili piiloistaan. Meidän vanhempi poika kertoi, että ”tuo pöllö on vakavana” kun bongasi huuhkajan oksalta. Hienoja, vähän salaperäisiä, lintuja mun mielestä.

Kotkien kohdalla kokeiltiin minkä linnun siipien kärkiväli täsmää omien käsien pituuteen. Mulle tais kurki osua samaan..

ranuazoo

ranuazoo

ranuazoo

ranuazoo ranuazoo ranuazoo ranuazoo ranuazoo ranuazoo Kyllähän nuo puiston kingit, jääkarhut, oli tietenkin komeinta katseltavaa. Ja toki myös tämä meidän metsien oma nalle. Molemmat jääkarhut uiskenteli ja käveleskeli leppoisasti omassa altaassaan. Välillä nappasivat omenan suihinsa. Toinen esitti vielä pienen sukeltelushown ja liukui tassut ojossa veden alla.

Ennen lähtöä syötiin vielä ravintolan noutopöydästä lounas ja isompi veljeksistä kävi ostamassa lopuilla matkarahoilla kaupasta pienet jääkarhut muistoksi reissusta.

Eläinpuistoissa/tarhoissa tulee aina vähän ristiriitainen fiilis.. surettaa kun hienot eläimet elävät vankeudessa ihmisten tuijoteltavana. Toisaalta taas eläinpuistot tekevät hienoa työtä lajien eteen ja sellaisten eläinten, jotka eivät syystä tai toisesta luonnossa pärjäisi. Lueskelin Ranuan eläinpuiston sivuilta, että mm. nämä jääkarhut ovat osa Euroopan uhanalaisten lajien suojeluohjelmaa, mutta sen tarkemmin sivuilla ei kerrota mistä ja miksi nämä ovat Ranualle päätyneet. Mitä mieltä olette eläinpuistoista?

Noh mutta Ranuan eläinpuisto on hyvä paikka tutustua lähemmin näihin eläimiin olipa nyt sitten minkä ikäinen tahansa. Alle kouluikäisenä tutustuin tuolla vähän liian läheisesti joutseneen. Menin kurkkimaan aidan yli ja yksi sieltä vaappui minun luokse ja samalla sekunnilla puraisi nenästä. Ihme kun ei syntynyt lintukammoa.. 🙂

Ninnu

Vastaa