Rovaniemi – Arctic circle

Syyslomareissu tehty! Torstaina aamiaisen jälkeen ajeltiin Rovaniemelle. Napattiin poikien täti sieltä keskustan liepeiltä kyytiin ja jatkettiin matkaa Joulupukin pajakylään. Pajakylässä oli jo aivan käsinkosketeltava joulutunnelma. Edes pieni valkoinen lumipeite ja hämärä ilta olisi kruunannut vierailun. Ihan ensimmäiseksi mentiin tapaamaan tietenkin itse Joulupukkia. Pukki otti vieraita vastaan tuolla päärakennuksessa. Joulupukin kammariin mentiin jännittävää tunnelia pitkin.. Tähän aikaan vuodesta ja arkipäivänä ei tarvinnut onneksi paljoa jonotella valkoparran juttusille. Pojat ja me muutkin oltiin tosi reippaina Joulupukin luona. Meidän vanhempi poika esitteli itsensä reippaasti ja me muut tehtiin samoin. Pukin kanssa jutusteltiin hetki ja lopuksi tonttu nappasi koko porukasta valokuvan. Lähtiessä isompi veijari vielä muistutti pukkia tulemaan jouluaattona mummulaan.

Se kuva olisi ollut ihana muisto ja hyvää joulukorttimatskua, mutta jätettiin se ihan periaatteestakin ostamatta. Nimittäin se yksi otos maksoi 30 euroa! Puolet halvempaa olisi voinut jo harkita, mutta on tuo 30 euroa aika suolainen hinta yhdestä kuvasta. Vai mitä mieltä te olette? Mutta toisaalta, hyvää bisnestä heille.. Siinä jonotellessa seurasin kuvien myyntipistettä ja aika moni, varsinkin ulkomailta tullut porukka, tuon kuvan osti muistoksi.

arctic circle

arctic circle

arctic circle

arctic circle

Seuraavaksi käytiin ylittämässä useampaan otteeseen Napapiiri. Samalla koitettiin näyttää ja kertoa pikkumiehille mitä se yleensäkin tarkoittaa. Vierailtiin myös Joulupukin virallisella postikonttorilla.. Ja ulkopuolella katseltiin etäisyyksiä ympäri maailman. Tässä muuten näkyy minun seuraava matkakohde! Aikalailla kuukauden päästä nappaan siivet alle ja suuntaan lomareissulle.. Mutta arvaatteko minne?

arctic circle

arctic circle

arctic circle

arctic circle

Napapiirillä pyörimisen jälkeen ajeltiin takaisin Rovaniemen keskustaan ja vietiin tavarat hotellille. Käytiin syömässä ja päätettiin vielä iltasella lähteä läheiseen Angry birds-puistoon. Saatiin poikien täti vielä tuonnekin meidän seuraksi ja lopuksi vielä käveltiin pikkulenkki Jätkänkynttilä-sillan kautta kauppaan ja takaisin hotelliin. Hotelli valittiin hinnan ja huoneen ulkonäön perusteella. Sokos Hotel oli päivittänyt tuonne lappiteemaa huoneisiin ja oli kyllä kivan näköistä. Revontulivalot yhdellä seinällä oli varsinkin poikien mieleen.

Rovaniemi

rovaniemi

rovaniemiIMG_2088

Mummun antamalla matkarahalla pojat osti Joulupukin luota ihanan lämpimät tonttutossut. Tänäänkin meidän pikku veijarit ovat aamun nuo jaloissaan sipsutelleet. 

Eilen hotelliaamiaisen jälkeen pakattiin tavarat kasaan ja ajeltiin Ranualle.. Siitä lisää vähän myöhemmin 🙂

Ninnu

Vastaa